U Čoki obeležen Međunarodni dan Roma · Max Info
Trenutna temperatura u Čoki: 14°C

U Čoki obeležen Međunarodni dan Roma

Predsednica opštine Čoka, Stana Đember sa svojim saradnicima organizovala je prijem pokrajinskoj poslanici Jeleni Jovanović, povodom 8. aprila Međunarodnog dana Roma. Tim povodom, na zgradi opštine Čoka podignuta je romska zastava.

kkk

"Srce mi je danas puno, a ponos koji osećam dok stojimo ispred podignute romske zastave na opštini čini me srećnom što prvi put, na ovaj način u Čoki obeležamo Međunarodni dan Roma. 
Inicijativa kancelarije za inkluziju Roma sigurno čini ponosnima i više od 500 Roma koji žive u ovoj opštini, ali verujem da se isto osećaju i svi građani Čoke, predstavnici lokalne samouprave koji su podržali ovu inicijativu i rukovodstvo opštine.
Hvala što ste učinili da 50-godišnjicu obeležavanja od Prvog svetskog kongresa Roma proslavljamo i u ovde i na ovaj način, kao i širom sveta, jer nas i ovaj dan i ista želja čini jedinstvenima u borbi za očuvanje kulturnog identiteta, jezika, kulture Roma i suživota u zejednici i života jednih za druge.
Romi jesu građani sveta, ali znam da su građani koji vole i mesto u kojem žive, Vojvodinu i našu zemlju; Romi vole ljude i želim da istu ljubav i dobijaju od drugih, jer samo tako možemo graditi bolje, sigurnije i lepše okruženje za našu decu" - izjavila je pokrajinska poslanica Jelena Jovanović, poželevši na kraju svima srećan Međunarodni dan Roma.
 

j
jj
jjjjjff

Podelite vest sa prijateljima