Severnobanatski upravni okrug: Opada broj obolelih od korone · Max Info
Trenutna temperatura u Čoki: 7°C

Severnobanatski upravni okrug: Opada broj obolelih od korone

Načelnik Severobanatskog upravnog okruga Milivoje Linjački razgovarao je na redovnom sastanku sa predstavnicima inspekcijskih službi sa teritorije okruga o koordinaciji pojačanih zajedničkih nadzora ovlašćenih i angažovanih inspekcija u mestima gde se održavaju određene manifestacije, odnosno po proceni rizika u produženim vikendima, od 2. do 5. decembra 2021, i planovima rada za period od 6. do 12. decembra 2021. godine.

kkk

Protekle sedmice, kako je konstatovano na sastanku, obavljeno je ukupno 765 nadzora, od toga u Kikindi 573, u Kanjiži 76, u Senti 38, u Adi 33, u Novom Kneževcu 20 i u Čoki 25 nadzora. Epidemijska situacija na teritoriji Okruga pokazuje kontinuiran pad broja obolelih od virusa korona, tako da grad Kikinda ima trenutno 249, Kanjiža 98, Senta 132, Ada 71, Čoka 62 i Novi Kneževac 52 osobe pozitivnih na kovid 19, a ukupno u Severnobanatskom upravnom okrugu zaražene su 664 osobe.

Analizirajući rad inspekcijskih službi načelnik Linjački je ustvrdio da su članovi inspekcijskih timova i dalje po broju obavljenih nadzora sedmično među najboljima u Republici Srbiji. U tom kontekstu je rečeno da je Grad Kikinda izdao osam prekršajnih naloga i naplatio u tim slučajevima po 5.000 dinara kazne, zbog nenošenja lične zaštitne, korisnike u ugostiteljskim objektima. Istovremeno, konstatovano je da je uvođenje kovid propusnica direktno uticalo na povećanje broja vakcinisanih.

Zaključeno je da su inspekcijske službe (republičke, pokrajinske i komunalne), konstatntno na terenu i da se u potpunosti kontroliše primena protivpandemijskih mera, s posebnim osvrtom na primenu kovid propusnica.

llloo

Podelite vest sa prijateljima