Obeležen Dan škole u Ostojićevu · Max Info

Obeležen Dan škole u Ostojićevu

U Osnovnoj školi "Dr Tihomir Ostojić" u selu Ostojićevu otvoreno i rekonstruisano rukometno igralište

dan skole

U Osnovnoj školi "Dr Tihomir Ostojić" u selu Ostojićevu obeležen je Dan škole. Ova obrazovna institucija sa tradicijom dugom gotovo 250 godina dobila je danas i novo rukometno igralište. Reč je o investiciji vrednoj milion osamsto hiljada dinara. Sredstva za realizaciju projekta obezbedio je Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu. U Osnovnoj školi "Dr Tihomir Ostojić" sport i fizička aktivnost na listi su prioriteta, a krilatica "U zdravom telu, zdrav duh", primenjuje se doslovno.


"Našim učenicima, našim kolegama i meni danas je neizmerna sreća da na ovako čistom vazduhu, gde imamo 357 divnih sadnica, izvedemo decu, udaljimo od kompjutera, iz učionica, iz zatvorenog prostora", kaže Antonije Cicmil, direktor Osnovne škole "Dr Tihomir Ostojić".

Rekonstrukcija rukometnog igrališta u Ostojićevu, jedan je od brojnih projekata za koji je Sekretarijat za sport i omladinu izdvojio sredstva preko konkursa za opremanje, sanaciju, izgradnju i adaptaciju sportske infrastrukture.

"Imam veliko zadovoljstvo da podržim ovaj projekat i imamo zadovoljstvo da danas vidimo jedan teren gde deca zaista mogu da provedu kvalitetno vreme i da naravno đaci ove škole imaju dobre i bezbedne uslove za nastavu fizičkog vaspitanja", ističe Vladimir Batez, pokrajinski sekretar za sport i omladinu.

Osnovna škola "Dr Tihomir Ostojić" ima tradiciju dugu gotovo dva i po veka. Nju pohađa dve stotine učenika, nastava se odvija na srpskom i mađarskom jeziku.

dan skole
dan skole
dan skole
dan skole

Podelite vest sa prijateljima