Maturantski ples ispred čokanskog Doma kulture · Max Info

Maturantski ples ispred čokanskog Doma kulture

Učenici završnih razreda Hemijsko-prehrambene srednje škole u Čoki odigrali su maturantski ples na platou ispred Doma kulture, a ovom lepom događaju, pored đaka i roditelja prisustvovali su i predstavnici čokanske lokalne samouprave predvođeni predsednicom opštine Stanom Đember i predsednikom SO Tiborom Olajem.

maturanti

Profesorka srpskog jezika i književnosti u ovoj školi Marija Markov Ilić potvrdila je za Naxi Max radio da su ove godine učenici tri odeljenja završili školovanje; IV/2 – tehničari za zaštitu životne sredine, III/3 – frizeri i  odeljenje III/4 – pekari i mesari. Ukupno 40 maturanata.

 – Svi smo radili na uvežbavanju maturantskog plesa u sali naše škole, oko dva meseca. S tim u vezi, želim da se zahvalim kolegama koji su nam pomogli u realizaciji ovog programa, naravno, i učenicima – savesnim, vrednim i raspoloženim za rad. To je standardni, dobro  nam poznat, kadril ples, pa kolegnici Agneš Nikolić i meni nije teško palo da pripremamo učenike – istakla je Marija Markov Ilić.

Ona je izrazila zahvalnost i drugim kolegama što su na bilo koji način učestvovali u ovim aktivnostima, odnosno pružili im podršku .

– Najveći deo kreativnosti zapravo je potekao od učenika. I ove godine smo na kraju zaigrali užičko kolo i mađarski čardaš. Mnogo su se radovali, i svi su jedva čekali da uživamo u svemu tome, da na adekvatan i dostojan način proslave maturu i da im ovaj dan ostane u zaista lepom sećanju – naglasila je Marija Markov Ilić.

Prema njenim rečima, i ova generacija učenika je dobra jer su, kako je navela, ti đaci tokom školovanja mahom iskazivali kreativnost i niz kvalitetnih umeća.

Izražavajući nadu da će tim putem nastaviti i dalje, profesorka profesorka Marija Markov Ilić im je poželela mnogo uspeha u ličnom životu i njihovim daljim profesionalnim izborima i opredeljenjima.

Profesorka je istovremeno pozvala buduće srednjoškolce da se upišu upravo u Hemijsko-prehrambenu srednju školu u Čoki, jer je planom za narednu školsku godinu predviđeno otvaranje tri obrazovna profila: trogodišnji smer frizera, odeljenje za pekare i mesare i novi smer – operater u prehrambenoj industriji.

–Nudimo dobru praksu i prijatan ambijent za rad i obrazovanje – ukazala je profesorka je Marija Markov Ilić.

Jedna od maturantkinja koja je se školovala za frizere, Andrea Kočiš, u ime svog odeljenja, zahvalila se profesorima što su se potrudili da učenici završnih razreda na izuzetno lep način obeleže zavšetak školovanja u Hemijsko-prehrambenoj školi.

Mnogo sam naučila zahvaljujući našim sjajnim profesorima koji su uvek bili spremni da nas uče ili da nam pomognu, ne samo kada je o nastavi reč. Preporučila bih svima koji su kreativni da upišu smer frizera, jer ovaj poziv pruža mnogo mogućnosti za ispoljavanje mašte i kreativnosti – rekla je, pored ostalog, Andrea Kočiš.

Predsednica opštine Čoka Stana Đember istakla je da je zaista čast i zadovoljstvo prisustvo na ovakvom događaju.

Pozdravljajući sve učenike, njihove roditelje, kao i predstavnike Hemijsko- prehrambene srednje škole u Čoki, a posebno maturante, ona je iznela stav da je tradicionalan ples, kao i uvek, bio jedinstven, potvrđujući da na kraju mnogi nisu mogli da odole nego da se u tom lepom ambijentu pridruže maturantima.

Poželevši maturantima dobro zdavlje i sreću i u narednom period predsednica Stana Đember je navela da su oni sada na novom pragu životnog opredeljenja.

– Ova škola pruža velike mogućnosti za kasnije školovanje, kao i za zapošljavanje odmah nakon srednje škole, a posebno želim da potvrdim da ova ustanova ima dobar kadar i odličnu reputaciju – poručila je predsednica Stana Đember budućim srednjoškolcima i njihovim roditeljima.

Predsednik SO Čoka Tibor Olaj takođe je uputio čestitke maturantima, roditeljima i njihovim profesorima.

– Danas pleše cela Evropa, Srbija, pleše Čoka i naši maturanti. Zahvalni smo što je škola pozvala i nas, predstavnike lokalne samouprave, na ovu, mogu slobodno da kažem, veličanstvenu i svečanu manifestaciju – rekao je Tibor Olaj.

On je takođe poželeo maturantima koji ne nastavljaju školovanje da se što pre zaposle, a ostalima da se uspešno upišu na željene fakultete, da ih đto pre završe, kako bi posle nastavili sa radom i eventualnim, daljim školovanjem.

– U ime lokalne samouprave želim svima dobro zdravlje i ispunjenje zacrtanih želja – poručio je Tibor Olaj.

 

Podelite vest sa prijateljima