Izabrano rukovodstvo opštine Čoka - Stana Đember i dalje predsednica · Max Info

Izabrano rukovodstvo opštine Čoka - Stana Đember i dalje predsednica

Dosadašnja predsednica čokanske opštine Stana Đember i u narednom mandatu obavljaće tu funkciju, a njen zamenik biće Mihajlo Popović – odlučeno je na današnjoj konstitutivnoj sednici Skupštine opštine Čoka.

stana

Na osnovu rezultata izbora održanih 21. juna, na današnjem zasedanju prethodno su verifikovani mandati za opštinske odbornike koji su potom dali svečanu zakletvu; za predsednika SO izabran je Tibor Olaj, koji je i do sada obavljao tu funkciju, njegov zamenik biće dr Ivana Naumov, a sekretar je Zoltan Tot, koji je, takođe, i do sada  bio na toj funkciji.

Podsetimo, Srpska napredna stranka je od 25 odborničkih mesta osvojila najviše mandata – 14, Savez vojvođanskih Mađara – 9 i SPS – 2.

Na sednici su izabrani i članovi Opštinskog veća. U odnosu na prethodi period i zakonska rešenja, kada je bilo sedam članova, broj je smanjen na pet članova.

glasaju

Svetlana Radin biće zadužena za sektor privrede i poljoprivrede, za člana opštinskog veća za nacionalne manjine zadužen je Zlatomir Rajić, za saradnju sa mesnim zajednicama Radovan Budovalčev, za oblast ekonomskog razvoja i projekata Robert Jakša, a član opštinskog veća za međunarodnu saradnju i kulturu biće Janoš Tertei.

Predsednica Stana Đember na sednici je izrazila zadovoljstvo zbog novog izbora na odgovornu funkciju napomenuvši da je to, razumljivo, i velika odgovornost.

– Želim pre svega da se zahvalim svim građanima opštine Čoka koji su dali svoj glas izbornoj listi Aleksandar Vučić –za našu decu i, naravno, meni kao nosiocu liste i kandidatu za predsednika opštine.

zakletva

Broj glasova je pokazao koliko poverenje imamo. Trudiću se zato da, kao i u protekle četiri godine, budem predsednik svih građana u našoj opštini, da naša vrata budu uvek otvorena za sve njih i njihove probleme – istakla je predsednica Stana Đember.

Ona je ukazala da svi građani moraju biti svesni trenutne situacije u vezi sa epidemijom virusa korona koja će, kako je navela, ostaviti velike posledice na privredu celog sveta, a samim tim i Srbije, pa tako i opštine Čoka.

– Želim da danas podvučem jednu mudru misao u koju staje sve važno i za naš budući timski rad i koje se držim: "Budi ruža i pruži miris i onima koji žele da te počupaju, budi kao hrast, pruži hladovinu i onima koji žele da te poseku" – zaključila je u obraćanju odbornicima na konstitutivnoj sednici predsednica Stana Đember.

Predsednik SO Tibor Olaj takođe se, na sednici, zahvalio građanima na iskazanom poverenju na izborima, kao i odbornicima koji su ga ponovo kandidovali za istu funkciju.

– Danas smo za zamenika predsednika SO izabrali i dr Ivanu Naumov. Od mene će imati potpunu podršku u zajedničkom radu kako bi adekvatno, kao i do sada, bili odgovorni i kako bi komunikacija  na svim relacijama opštinskih organa bila uspešna i kvalitetna – naglasio je Tibor Olaj.

Prema njegovim rečima i u narednom periodu pred opštinskim rukovodstvom stoje veliki izazovi, posebno zbog novonoastale situacije izazvane pandemijom virusa korona.

– Verujem i pored svega da će i ovaj saziv raditi u korist i u interesu građana kao i do sada, i da će se svi odbornici, bez obzira na političko opredeljenje, imati isti cilj tj. unapređenje kvaliteta ukupnog života na području čokanske opštine – ukazao je Tibor Olaj.

govornik

Podelite vest sa prijateljima