Čestitke čelnika opštine Čoka povodom predstojećih praznika · Max Info
Trenutna temperatura u Čoki: 0°C

Čestitke čelnika opštine Čoka povodom predstojećih praznika

Neka nas Božić podseti na istinske vrednosti kojima težimo kako bi zajednički nastavili da ih ostvarujemo; da narednu godinu upamtimo po zdravlju i sreći.

stana

Predsednica opštine Čoka Stana Đember uputila je građanima čokanske opštine čestitku povodom predstojećih praznika, ističući da je iza svih nas teška godina, prepuna iskušenja, pre svega zbog toga što se u poslednje vreme svaki dan, neminovno, pričalo o virusu korona koji već mesecima predstavlja problem celog sveta.

– Ipak, i pored svega toga, ovo bogatstvo različitosti u našoj opštini valja i dalje da negujemo. U tom kontekstu, zato najpre predstojeće praznike, pre svega Božić, čestitam građanima katoličke veroispovesti! Želim da im poželim dobro zdravlje i da budemo što više ujedinjeni – istakla je Stana Đember.

Prema njenim rečima, nije toliko bitno to kako se neko krsti, već da građani uzajamno cene i poštuju jedni druge i međusobnom čuvaju zajedništvo koje imaju.

– Više nego ikad moramo da čuvamo jedni druge i od ove pošasti koja nas je zadesila, da se pomolimo da sve ružno ostane iza nas; da se godine koja je na izmaku u narednom periodu sećamo ne samo po tome što je bila teška i što je donela ovaj nepoznati virus, već i po tome što u svakom zlu ima nešto dobro – ipak smo, na neki način, postali bliži jedni drugima, a to zajedništvo bi trebalo da čuvamo i u budućnosti, odnosno da ne zaboravimo koliko je čovek čoveku važan – naglasila je predsednica čokanske opštine Stana Đember.

Ona je dodala da u aktuelnom trenutku ne može a da ne citira blaženopočivšeg patrijarha srpskog gospodina Pavla koji je ukazivao da ne postoje ni vreme ni uslovi, a da ne možemo biti ljudi.

– Svim građanima, bez obzira na nacionalnost, dakle i katolicima, a potom i pravoslavnima želim srećne božićne praznike, kao i Novu godinu – navela je Stana Đember.

Predstojeće praznike građanima je istovremeno čestitao i predsednik Skupštine opštine (SO) Čoka Olaj Tibor.

On je podsetio da smo svi sa velikim nadama dočekivali 2020. godinu i da nismo mogli ni da pretpostavimo šta nas zapravo čeka.

– Nažalost, dočekala nas je godina prepuna izazova i prepreka. Mislim da se možemo saglasiti da su dešavanja u 2020. godini bila neočekivana zbog virusa korona i razumljivo je što smo na te teškoće bili potpuno nespremni – rekao je Olaj Tibor i dodao da, kako se približava kraj godine, svi građani priželjkuju i sa velikim nadama očekuju da će u 2021. godini sve nekako doći na svoje i da ćemo se vratiti životima koje smo ranije vodili.

– Iako su mnogi od nas, na žalost, prošli teška iskušenja i tragične trenutke, a i dalje se borimo sa pandemijom virusa korona, moramo konstatovati da nam je ova godina ipak donela i neke lepe momente, odnosno možda bolje rečeno – naučila nas je da cenimo i „male” i lepe stvari koje proživljavamo. Pre svega mislim na to da

uvažavajući druge, čuvamo i sebe; da pomaganje i davanje pomaže svakome od nas, i onima kojima činimo, i nama, koji to činimo. Usrećiti nekoga i pomoći, ljudskost, nesebičnost i solidarnost, najvrednije su ljudske karakteristike – naglasio je Olaj Tibor.

On je naznačio da je siguran da svi građani željno očekuju dobre vesti u vezi sa vakcinacijom protiv virusa korona.

– To će nas uvesti u 2021. godinu i ako se pridžavamo epidemioloških mera, to će nam dati nadu da će stvari ponovo biti kao pre. Zato verujmo da će u narednoj godini biti mnogo mirnija situacija i da ćemo moći ponovo da nastavimo sa našim “normalnim” životima – naveo je predsednik čokanske skupštine opštine.

Čestitajući predstojeće praznike Olaj Tibor je građanima poželeo da im Božić unese toplinu i radost u njihov dom i srca, da u miru, zdravlju, porodičnoj slozi, dobrom raspoloženju i blagostanju proslavite te dane.

– Neka kod svih nas Božić probudi iskrenu želju da zajednički i solidarno nastavimo da gradimo bolju budućnost za sve naše građane i da nam dovoljno snage da dalje koračamo putem životnih izazova. Neka nas Božić podseti na istinske vrednosti kojima težimo kako bi zajednički nastavili da ih ostvarujemo; da narednu godinu upamtimo po zdravlju i sreći, želim vam srećne novogodišnje i božićne praznike – poručio je predsednik SO Čoka Tibor Olaj.

 

Podelite vest sa prijateljima