Za sedam dana počinje sa radom rendgen aparat u Domu zdravlja u Čoki · Max Info

Za sedam dana počinje sa radom rendgen aparat u Domu zdravlja u Čoki

 

Stana Đember: Epidemiološka situacija nije sjajna, tu smo da pomognemo

ččč

– Građani su savesni i svesni pošasti koja nas je zadesila u vezi sa virusom korona i vode računa o svim epidemiološkim merama, ali je, ipak, broj obolelih u porastu. Stoga apelujem na sve građane da se vakcinišu, pre svega zbog sebe i radi svih nas – izjavila je predsednica opštine Čoka Stana Đember.

Ona je za Naxi Max radio potvrdila da imunizacija u Domu zdravlja teče po planu, da građani znaju da prijavu za imunizaciju mogu da obave elektronskim putem i u svojim mesnim zajednicama, kao i da to mogu da učine i u njenom kabinetu, odnosno da sekretarica predsednice prima prijave za vakcinisanje.

– Prema informacijama s kojima raspolažem najduže se, s tim u vezi, čeka do 48 sati. Dom zdravlja raspolaže kineskom i fajzerovim vakcinama a, kako saznajem, uskoro stižu i cepiva sputnjik – naglasila je Stana Đember.

Prema njenim rečima, važna informacija jeste i da će za sedam dana početi sa radom i rendgen aparat.

– Želim, kada je o tome reč, da se zahvalim na strpljenu svim našim građanima. Srećni smo što je nabavljen takav aparat i osposobljeno odeljenje, tj. što je lekarsko osoblje takođe dobilo sertifikate za dalje delovanje. Nažalost, lekar iz tog tima je, između ostalih, bio pozitivan na koronu, ali je dobra vest da rendgen ambulanta u Čoki i pored svega uskoro počinje sa radom – naglasila je Stana Đember.

Govoreći o “redovnim” aktivnostima predsednica čokanske opštine je potvrdila da će ovih dana biti potpisani ugovori o saradnji sa kulturnim, sportskim i drugim sličnim udruženjima građana u opšini Čoka.

– U ovakvim prilikama uvek s ponosom ističemo da nam je čast što imamo bogatstvo udruženja koje deluju u našoj opštini i što su obezbeđena sredstva za njihovo redovno finansirane. Želim svima njima da se zahvalim, a posebno onima koji vode ovakva uduženja, na uloženom naporu i iskrenom volonterskom radu. S tim u vezi, želim istovremeno da ukažem da, ukoliko epidemiološka situacija bude dozvoljavala i budu dozvoljene manifestacije, raspisaćemo konkurse kako bi one mogle da se održe – istakla je predsednica čokanske opštine.

Ona je dodala da su svi građani, očigledno, željni lepog druženja pošto se više od godinu dana bore sa opasnim virusom.

– Jedini cilj za sada jeste, pre svega, da se izborimo sa ovom teškom situacijom. Nadamo se boljim vremenima kada ćemo se ponovo još više družiti u radosti. Do tada, želim dobro zdravlje svim građanima, ne samo u našoj opštini Čoka, uz veliki pozdrav svih zaposlenih u lokalnoj samoupravi. Naravno, sve to uz poruku da su vrata i telefonske linije naše opštine uvek za sve njih otvoreni kako bismo zajednički rešavali eventualne probleme, gde god to možemo – zaključila je, u izjavi za Naxi Max radio, predsednica čokanske opštine Stana Đember.

 

Podelite vest sa prijateljima