Stana Đember za Naxi Max radio: Apel građanima da se vakcinišu · Max Info

Stana Đember za Naxi Max radio: Apel građanima da se vakcinišu

Vakcinisanje je neophodno kako bi bili sačuvani zdravlje i ljudski životi i kako bi se stekao kolektivni imunitet.

žž

– Pandemija virusa korona je i dalje tu, među nama; trenutna situacija na području naše opštine nije alarmantna, ali njeno obuzdavanje i stavljanje pod kontrolu predstavlja i predstavljaće veliki izazov za sve nas i u predstojećem periodu – izjavila je za Naxi Max radio predsednica čokanske opštine Stana Đember.

Ona je, upućujući poziv građanima da se vakcinišu, potvrdila da se podaci o broju zaraženih menjaju iz dana u dan.

– Vakcinisanje je neophodno kako bi bili sačuvani zdravlje i ljudski životi i kako bi se stekao kolektivni imunitet. Virus korona, kao što je poznato, izaziva ne samo bolest i smrtnost, već i trajne posledice u zajednici u kojoj živimo – naglasila je predsednica Stana Đember i dodala da građani za vakcinaciju mogu da se jave u svoje Domove zdravlja, mesne zajednice ili kod njene sekretarice u zgradi opštine Čoka.

Prema rečima Stane Đember, cilj je da se prijavi što veći broj građana na imunizaciju premda je, kako je podsetila, vakcinisanje, i pored svega, izbor slobodne volje.

– Želim samo s tim u vezi, sa ovog mesta, da apelujem na građane i naglasim da je vakcina dostupna i da bi bilo dobro da je prime i zaštite sebe i svoju okolinu – ukazala je Stana Đember.

Predsednica opštine Čoka istovremeno je podsetila da je i Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave, u ovom vremenu neizvesnosti i borbe protiv pandemije izazvane virusom korona, upozorilo da je važan činilac sigurnosti i bezbednosti svih građana njihova imunizacija, koja se pokazala kao najefikasnije sredstvo za suzbijanje epidemije i zaštite zdravlja stanovništva.

Podelite vest sa prijateljima