Stana Đember: Sve na vreme obavljamo, čuvajmo jedni druge · Max Info

Stana Đember: Sve na vreme obavljamo, čuvajmo jedni druge

– Mi zaposleni u opštinskoj upravi gotovo da i nismo osetili prazničnu atmosferu proteklih dana zbog vanredne situacije u vezi sa virusom korona ne samo u našoj zemlji, a samim tim i na našem području i svim problemima koji idu uz to – izjavila je predsednica opštine Čoka Stana Đember.

stana manda maska

Ona je posle prazničnih dana, obraćajući se građanima posredstvom talasa Naxi Max radija, objasnila da je svim radnicima lokalne samouprave u Čoki, koji se na bilo koji način u ugroženoj kategoriji, omogućeno da rade od kuće, te da je zbog toga onaj manji broj zaposlenih, što su dolazili na radna mesta bio opterećeniji nego inače, ali da se i pored svega uspevalo u obavljanju svih radnih obaveza.

– Ponekad se jedva stizalo, ali u ovakvim okolnostima, reklo bi se, to je normalno. Tu smo da pomognemo jedni drugima i trudimo se da to tako uvek i bude – naglasila je Stana Đember.

Govoreći o trenutnim zadacima i najaktuelnijim poslovnim obavezama, predsednica je ocenila kao veoma važno to što je završen posao nabavke 10.000 tona grebanog asfalta koji je sada stacioniran u Ostojićevu na Vašarištu.

– Ovih dana ćemo intenzivno da radimo na ograđivanju, pošto su i ti radovi morali biti odloženi zbog loših vremenskih uslova. S tim u vezi, apelujem na sve građane da vode računa o asfaltu kako se ne bi „razvlačio“. Pomenuto ograđivanje je potrebno i zbog zaštite najmlađih kako ne bi došlo do nekih nepredviđenih neprijatnih situacija – ukazala je predsednica Stana Đember.

Prema njenim rečima, čim vremenske okolnosti to dozvole, biće izvođeni radovi u svim naseljenim mestima za koja su stručnjaci procenili da su najneophodnija za „presvalačenje“ grebanim asfaltom.

– Sledeće nedelje je u planu i primopredaja novog vozila tzv. auto-smećara koje je opštinska uprava nabavila za JKP Čoka, jer je stari dotrajao i nefunkcionalan je. To će nam svima biti od velike koristi pošto će usluga biti brža, bolja i znatno efikasnija – rekla je predsednica čokanske opštine.

Ona je navela i da se trenutno intenzivno radi na projektima za izmenu javne rasvete i uređenja dečjih igrališta, kao i da su opštinski čelnici u pregovorima u vezi sa javnim privatnim partnerstvom za energetsku efikasnost.

– Mislim prvenstveno na javne ustanove, jer dobro odrađen posao može da pomogne opštini kao što je Čoka kako bi sledeću jesen i zimu dočekali spremni. Takođe pratimo konkurese i na pokrajinskom i republičkom nivou; sigurno ćemo aplicirati i nadamo se dobrim rezultatima, posebno za one projekte za koje imamo građevinske dozvole, a njih nije malo – kazala je predsednica.

Saopštila je istovremeno i da je proces komasacije pri kraju i da će, po svoj prilici, u aprilu biti gotov stručni elaborat.

– Ističem s ponosom da nemamo ni jednu žalbu iz privatnog sektora, tako da ćemo se do tada moći posvetiti pitanju industrijske zone između Čoke i Sente. Verujem iskreno da ćemo nakon smirivanja pandemije virusa korona uspeti da privučemo određene investitore, makar za jedan manji pogon – rekla je Stana Đember.

Ona je podsetila da u opštinskoj upravi svakodnevno prate izveštaj Zavoda za javno zdravlje i da je proteklih dana uočen blagi pad zaraženih, ali da još nije vreme za opuštanje.

– Apelujem na građane da i dalje budu odgovorni, da se čuvaju i pridržavaju uputa medicinskih stručnjaka, jer se još uvek ne nazire početak kraja pandemiji, ili kratko rečeno da se ne opuštaju previše. Čuvajmo se i pomozimo jedni drugima – zaključila je predsednica opštine Čoka Stana Đember.

 

Podelite vest sa prijateljima