Stana Đember osudila nasilje i uništavanje društvene imovine · Max Info
Trenutna temperatura u Čoki: 15°C

Stana Đember osudila nasilje i uništavanje društvene imovine

– Svedoci smo šta se sve dešava u poslednja dva dana u našoj zemlji. Kao građanin ove države i predsednica opštine oštro osuđujem poslednje nemile događaje, posebno zato što je uništavanje društvene imovine nešto što je nedopustivo u 21. veku – izjavila je, povodom najnovijih dešavanja u svim većim gradovima Srbije, predsednica opštine Čoka Stana Đember.

djember

Ona je u obraćanju građanima na talasima Naxi Max radija naznačila da je društvena imovina nešto što su stvarali naši preci i da je dužnost svih građana da tu imovinu i čuvaju.

– Sramotno je sve ovo što se dešava; sramotno je kada pripadnici jednog naroda koji žive u Republici Srbiji idu jedan na drugog i na taj način demonstriraju svoju silu i žele da nametnu svoje mišljenje. Izbori su prošli 21. juna i većina građana je rekla šta misli. Oni koji ne misle isto takođe imaju pravo na svoje mišljenje pošto je to svima nama zagarantovano Ustavom države Srbije, ali se takvi stavovi iznese na glasačkim mestima. S tim u vezi želim da podsetim da su izbori pokazali na čijoj je strani narod i to treba poštovati – naglasila je Stana Đember.

Izražavajući punu podršku predsedniku Srbije za sve što radi za njenu dobrobit, naročito na polju spoljnje politike, a čime će se posebno baviti ovih dana, predsednica opštine Čoka je ukazala da bi, posebno u ovim teškim danima kada nas je snašla pošast 21. veka tj. virus korona, svi mi trebalo da pomognemo jedni drugima.

– Razumljivo je da su ljudi uplašeni, jer ni najistaknutiji lekari ne mogu da nam kažu precizne podatke o tome sa kakvom se pošašću suočavamo; mogu samo da nam kažu istinite i tačne činjenice. Počev od Štaba za vanredne situacije pa do svih nadležnih institucija svakodnevno apelujemo na građane da se pridržavaju mera zaštite, a mi smo – s tim u vezi – tu da im pružimo svesrdnu pomoć – naglasila je Stana Đember.

Prema njenim rečima, svi dobronamerni građani bi trebalo da osude vandalizam, kao i uništavanje društvene imovine, koju stvaraju poreski obaveznici, i da se odlučno kaže stop i ne – nasilju.

– Tužno je videti fotografije napada na pripadnike policije. Na društvenim mrežama možemo da vidimo da pojedine grupe građana objavljuju i neke druge fotografije sa uličnih protesta, a istovremeno izbegavaju svedočenja o napadu na policajce; zaboravljaju da su to službenici koji brane državni poredak; da su to takođe nečiji očevi, supružnici, sinovi ili, najjednostavnije rečeno, deo svih nas. Zašto kamenicama na pripadnike policije? To svakako nije način da se iskaže bilo kakvo, pa i političko, opredeljenje; to se moglo učiniti olovkom 21. juna, mirno i dostojansveno, onako kako i priliči savremenom svetu i vremenu – poručila je Stana Đember.

Predsednica čokanske opštine je istovremeno ukazala da vandalizam da nikad ne sme biti bilo čiji izbor.

– Želim ovim putem da kažem našim građanima da sam sigurna da će država sačuvati ustavni poredak, mir i stabilnost. Čuvajmo se i budimo jedni uz druge, jer je to najbolji način da se borimo za lepši život u našoj lepoj Srbiji; neka samo ona bude naša opcija. Topla reč i ljudskost, bez obzira na političku pripadnost, jeste vrednost svakog vremena, svih vekova. Apelujem zato na razum, da ostanemo dosledni u osudi nasilja i da čuvamo našu Srbiju – zaključila je predsednica opštine Čoka Stana Đember u obraćanju građanima.

Podelite vest sa prijateljima