Sednica SO Čoka · Max Info

Sednica SO Čoka

Danas je održana 8. sednica Skupštine opštine Čoka na kojoj je, između ostalog, imenovan zamenik sekretara Skupštine opštine, a tu će funkciju u naredne četiri godine obavljati diplomirani pravnik iz Čoke Gavrilo Davidov.

 

coka

Na sednici je doneta i Odluka o mesnim zajednicama na teritoriji opštine Čoka kojom se uređuje pravni status mesne zajednice, obrazovanje ili ukidanje MZ, imovina, prava i dužnosti, broj članova Saveta, nadležnost i postupak izbora članova Saveta, finansiranje, učešće građana u radu MZ, saradnja sa drugim mesnim zajednicama, kao i druga pitanja.

Skupština opštine je na današnjoj sednici takođe donela Odluku o obrazovanju opštinskog Štaba za vanredne situacije koja se u odnosu na raniju odluku razlikuje po tome što je proširen broj članova štaba.

Odbornici su doneli i Rešenje o imenovanju članova Komisije za utvrđivanje naziva ulica i drugih delova naseljenih mesta. Zadatak komisije je da u roku od 30 dana od imenovanja na osnovu elaborata uličnog sistema po naseljenim mestima izrađenog od strane Republičkog geodetskog zavoda izradi predlog odluke o utvrđivanju naziva ulica i drugih naseljenih mesta na teritoriji opštine Čoka.

Podelite vest sa prijateljima