Razglas za sve nas · Max Info

Razglas za sve nas

Dobrotvorna akcija OŠ „Jovan Popović“ Čoka pod nazivom „Razglas za sve nas – u sredu ćete nam doći i kupovinom nam pomoći“, počela je danas u malom dvorištu ove ustanove, a reč je o prodajnoj izložbi radova osnovaca u cilju prikupljanja novca za kupovinu školskog razglasa. 

razglas

Pokretač ideje jeste nastavnica tehnike i informatike Gordana Kerepeši, mada ona insistira na tome da su i drugi, ne samo u toj školskoj ustanovi, zaslužni za pomenutu ideju.

– Svi smo u tome učestvovali; i učenici, i nastavnici i roditelji. Akcija je pokrenuta u maju prošle godine i sada se uspešno realizuje. Radili smo sa raznim materijalima i u različitim tehnikama, a ponegde su se pojedini bavili i reciklažom. Imamo čak i sapune koje su đaci nazvali „higijenskim bombama“. Đačka kreativnost došla je do punog izražaja. Učenici su uglavnom sami, ili sa svojim učiteljima, određivali cene, jer akcenat i jeste, na neki način, u učenju preduzetništvu – rekla je Gordana Kerepeši. 

razglas1

U tu svrhu, kako je potvrdila, tu je i kutija za dobrovoljne priloge i, sve u svemu, akcija se uspešno odvija.

Učiteljica 3a razreda Olivera Komlušan ističe da kroz ovu akciju deca, uz lepo druženje, stiču i radne navike.

– Ovo je, na izvestan način, poruka za ceo život. Nije svrha samo dobiti pare i potrošiti ih. Cilj je da se kupi razglas, a ako želiš da  kupiš moraš i da zaradiš. Kad smo mali i kada imamo želju možemo ostvariti ovako nešto – naglašava Olivera Komlušan.

Zadovoljni su i ponosni, naravno, i roditelji učenika, a o radosti mališana da se i ne govori – umesto „Knjige obaveštenja“ uskoro će imati razglas!

razglas2

Prodajnoj izložbi su prisustvovali i dali lični doprinos i predstavnici lokalne samouprave – predsednica i načelnik opštine Čoka Stana Đember i Zoran Jovanov.

– Sve pohvale inicijatoru, svim zaposlenima u osnovnoj školi, deci posebno, kao i njihovim roditeljima. Ovo je, pored ostalog, i sjajan način da se deca kreativno razvijaju i socijalizuju. Lokalna samouprava uvek izlazi u susret potrebama ustanova, ali to što deca svojim radom žele da  kupe razglas jeste za posebno divljenje. Radost je zajedno videti roditelje, decu i nastavnike u ovakvoj zajedničkoj akciji i kreiranju jednog vida ispravnog načina života – izjavila je predsednica opštine Stana Đember.

Učenici i njihovi nastavnici pozivaju sve zainteresovane, koji nisu bili u mogućnosti da se danas pridruže akciji, da posete izložbu u školskom holu do 25. oktobra  i kupovinom interesantnih radova pomognu ovu lepu, kreativnu i korisnu ideju.

razglas3

Podelite vest sa prijateljima