Prvi krompir fest u Ostojićevu u subotu, 2. septembra · Max Info

Prvi krompir fest u Ostojićevu u subotu, 2. septembra

 

Udruženje “Banatski Poljaci” iz Ostojićeva, organizuju Prvi krompir fest u subotu, 2. septembra, od 9 sati.

Programom manifestacije, od 9 do 9.30 sati predviđen je doček gostiju, registracija i preuzimanje materijala za kuvanje, od 10 sati sledi pečenje, podela pomfrita i degustacija jela od krompira, a centralni deo, kuvanje paprikaša, planiran je od 10 do 12 sati.

Biće priređen i bogat kulturno-umetnički program, podela zahvalnica učesnicima manifestacije, kao i ručak za goste. 

 

 

kkk

Predsednica Udruženja “Banatski Poljaci” Marija Milanov, izjavila je za Naxi Max radio da se ideja za održavanje ovakve manifestacije javila pre perioda korone, i da se sada pružila mogućnost da konačno bude i realizovana.

– Krompir je, kao što je poznato, osnovna hrana u mnogim delovima sveta, i kod nas je, na neki način, nacionalno jelo, pa tako i mi Poljaci u Srbiji imamo mnogo jela od krompira, a od njega pravimo čak i kolače – rekla je Marija Milanov.

Ona je dodala da će ovaj put paprikaš biti kuvan sa kobasicama i krompirom, ali da – s obzirom na to da se manifestacija održava prvi put – neće biti proglašenja pobednika.

– Pobednici će, računamo, biti svi učesnici. No, u svakom slučaju, biće održana degustacija starijih nacionalnih jela na kojima su odrastale generacije; žebročki, pljacki, torta sa krompirom… Svi dobronamernici su dobrošošli na našu subotnju manifestaciju! – poručila je Marija Milanov.

ččč

Podelite vest sa prijateljima