Otvoren javni poziv za subvencionisanje osiguranja useva od elementarnih nepogoda · Max Info
22°C

Otvoren javni poziv za subvencionisanje osiguranja useva od elementarnih nepogoda

Predsednica opštine Čoka Stana Đember potvrdila je da je opštinska javna uprava otvorila javni poziv za subvencionisanje osiguranja useva od elementarnih nepogoda – naknda štete od grada za 2019. godinu za registrovana poljoprivredna gazdinstva s područja čokanske teritorije – fizička lica.

poljo

– U javnom pozivu građani mogu da vide da opština Čoka finansira 30 procenata od ukupne sume osiguranja; sredstva su opredeljena iz fonda za poljoprivredu, s tim što 40 odsto subvencioniše država – rekla je za Naxi Max radio predsednica Stana Đember.

Ukazujući na ozbiljan problem sa klimatskim promenama, ona je apelovala na poljprivredne proizvođače da iskoriste ovu mogućnost kako bi osigurali svoje useve i na taj način umanjili eventualnu nastalu štetu od elementarnih nepogoda.

– Osiguranje je zaista najbolji i najsigrniji način zaštite, jer vreme je pokazalo da mnogo faktora utiče na stvaranje štete. Naravo, uz sve to lokana samopurava će i dalje obezbeđivati protivgradne rakete, odnosno funkcionisaće protivgradna služba – istakla je predsednica opštine Čoka Stana Đember.

Sve potrebne informacije zainteresovani građani mogu da dobiju uvidom u javani poziv na sajtu, opštinskoj oglasnoj tabli, kao i putem Naxi Maxa.

Kontakt osoba je Radovan Budovalčev, član veća za polojoprivredu, soba br 26, gde građani mogu da dobiju detaljnije podatke.

Inače, zahtevi za subvencionisanje osiguranja useva sa potrebnom dokumetacijom dostavljaju se u pisarnici Uslužnog centra opštine Čoka, kacelarija 1, svakog radnog dana od 8,00 do 14,00 sati ili putem pošte na adresu: Opština Čoka, Potiska 20, 23320 Čoka, SA NAZNAKOM: „Za javni poziv za subvencionisanje useva od elementarnih nepogoda – naknada štete od grada za 2019. godinu“.

Rok za podnošenje prijava sa potrebnim dokazima je 20. novembar 2019. ili do utroška planiranih sredstava.

Isplata će biti organizovana po redosledu podnetih zahteva do nivoa raspoloživih sredstava.

 

Podelite vest sa prijateljima