Održan Omladinski likovni kamp · Max Info
Trenutna temperatura u Čoki: -0°C

Održan Omladinski likovni kamp

Osmi, tradicionalni likovni kamp pod nazivom “Svako dete je umetnik” specifičan je po tome što je, zbog novonastale epidemiološke situacije u celom svetu, sproveden “onlajn” putem.

8

Omladinski likovni kamp za omladinu od 15 do 21 godine u Čoki se, kao što je poznato, održava već sedam godina, pa je tako bilo i ove.

Projektom rukovodi diplomirani istoričar umetnosti, prof. Igor Savićević čijom zaslugom se godinama i održava ova lepa manifestacija.

– U zavisnosti od pokroviteljstva i različitih donatora, kao i organizacije raznih civilnih udruženja, Kamp je tokom godina menjao svoj oblik, dužinu trajanja, tematiku i broj učesnika, ali je činjenica da trajemo i istrajavamo u našim namerama i zamislima – podseća prof. Savićević.

On je naglasio da je ovogodišnji Osmi kamp održan u organizaciji Mađarskog kulturnog društva (MKD) “Mora Ferenc” iz Čoke, pod nazivom “Svako dete je umetnik” i da je specifičan po tome što je, zbog novonastale epidemiološke situacije u celom svetu, sproveden “onlajn” putem.

Savićević je istakao da je, pod pokroviteljstvom Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine, 15-oro mladih ljudi – đaka i studenata iz opština Čoka, Ada i Novi Kneževac – dobilo materijal za likovno izražavanje po želji i rok od 21 dan, da se na svoj način specifično likovno umetnički izraze.

– Rezultat svega je “onlajn” izložba koja se u vidu male umetničke postavke nalazi na Fejsbuk stranici MKD “Mora Ferenc” iz Čoke, a u isto vreme i u samim prostorijama (svečanoj sali) tog društva u Potiskoj ulici br. 18 u Čoki – potvrdio nam je prof. Savićević.

Podelite vest sa prijateljima