Odluke Štaba za vanredne situacije opštine Čoka u vezi sa zaštitom od virusa korona · Max Info
Trenutna temperatura u Čoki: 17°C

Odluke Štaba za vanredne situacije opštine Čoka u vezi sa zaštitom od virusa korona

Štab za vanredne situacije opštine Čoka na 26. sednici održanoj u utorak,  14. jula,  naredio je, pored ostalog, upotrebu zaštitnih maski u svim zatvorenim prostorima i održavanje fizičke distance od minimum dva metra na području opštine, a za sprovođenje ove naredbe zadužuju se vlasnici/korisnici zatvorenih prostora.

stasb

U saopštenju posle sednice Štaba, koje je potpisala komandant tog tela Stana Đember, naređeno je takođe merenje telesne temperature prilikom ulaska u objekte javnih ustanova, kao i postavljanje sredstava za dezinfekciju ruku i dezobarijera ispred ulaza u objekte javne namene.

Istovremeno, naređuje se svim državnim službenicima i šalterskim radnicima da obavezno koriste masku u zatvorenom prostoru i na šalterima i da to čine na potpuno ispravan način.

Članovi Štaba su doneli i odluku tj. naredbu privrednim subjektima koji obavljaju ugostiteljsku delatnost da težište delatnosti preusmere na otvoreni prostor, odnosno bašte, uz primenu odgovarajućih mera zaštite. Ugostiteljski objekti moraju, kako se ističe, primenjivati sve preventivne mere u vezi sa sprečavanjem širenja zarazne bolesti kovid-19 izazvane virusom SARS-Sov-2, a čime se osigurava bezbednost korisnika usluga. Ugostiteljski objekti moraju se, isto tako, pridržavati instrukcija i uputstava svih nadležnih organa. Za sprovođenje naredbe iz prethodne odluke zadužuju se privredni subjekti koji obavljaju ugostiteljsku delatnost.

Na sednici Štaba za vanredne situacije opštine Čoka odlučeno je da rad kozmetičkih i frizerskih salona, fitnes centara i teretana bude nastavljen i organizovan u skladu sa pomenutim merama zaštite (maska, fizička distanca, dezinfekcija ruku, oprema i prostorija).

Članovi Štaba su doneli i odluku kojom se naređuje stambenim zajednicama dezinfekciju zajedničkih prostorija i prilaza zgradama najmanje jednom nedeljno.

U istom kontekstu naređena je obavezna upotreba zaštitnih maski na svim pijacama na teritoriji opštine Čoka; ova mera se odnosi na sve prodavce, kupce i radnike pijace.

O sprovođenju svih navedenih mera, kako se naglašava, staraće se Opštinska komunalna inspekcija i drugi zakonom zaduženi organi. Svako nepoštovanje mera povlači prekršajnu odgovornost fizičkog i pravnog lica.

Štab je na teritoriji opštine Čoka zabranio i održavanja svih javnih manifestacija i javnih okupljanja u toku jula, kao i paljenja ostataka od žetve (strništa) na njivama, suve trave i sl. na javnim površinama.

Podelite vest sa prijateljima