Nstavlja se tradicija podele besplatnih udžbenika đacima prvacima · Max Info

Nstavlja se tradicija podele besplatnih udžbenika đacima prvacima

– Kako je 1. septembar uvek u znaku početka nove školske godine, danas sam sa svojim zamenikom, Mihajlom Popovićem, posetila OŠ “'Jovan Popović” u Čoki – potvrdila je  predsednica čokanske opštine Stana Đember.

jjj

Ona je s tim u vezi podsetila da su predstavnici čokanske lokalne samouprave proteklih godina, pored ostalog, insistirali na investiranju u školske ustanove, dodavši da je većina tih školskih ustanova rekonstruisana i obnovljena, sa ciljem da se đacima obezbede maksimalni uslovi za učenje. 

– U današnjem razgovoru sa Tanjom Lončinom, direktorkom OŠ “Jovan Popović”, sumirali smo urađeno i postavili planove za dalja ulaganje – istakla je Predsednica Stana Đember. 

Prema njenim rečima, tradicija podele besplatnih udžbenika đacima prvacima biće nastavljena i ove godine, pa će svaki učenik prvog razreda u svim naseljenim mestima Opštine Čoka dobiti besplatne udžbenike, nove rančeve koji su anatomski odgovarajući za taj uzrast i neophodan školski pribor. 

– Za ovu namenu opredelili smo više od milion dinara. Investicije u znanje i decu jeste od krucijalnog značaja za razvoj društva, a to je ono što ja lično i moji saradnici vidimo kao jednu od naših primarnih obaveza – da se brinemo o mladima i njihovom odrastanju – zaključila je predsednica opštine Čoka Stana Đember.

 

Podelite vest sa prijateljima