Novac iz Pokrajine za izgradnju mosta u Padeju · Max Info

Novac iz Pokrajine za izgradnju mosta u Padeju

Mosta na reci Zlatici biće finansiran iz pokrajinske Uprave za kapitalna ulaganja u ukupnom iznosu od 226 miliona dinara. Projekat će trajati dve godine, a ove godine biće izdvojeno 95 miliona dinara. Ugovor ispred opštine Čoka potpisala je predsednica opštine Stana Đember.

sl

Tokom izgradnje, put će biti proširen 6 metara, dok će dužina mosta iznositi 35 metara, a širina 11.20 metara.

Novi most će biti izgrađen pored starog mosta.

Od kada je otvoren most na reci Tisi u Adi, povećana je frekvencija saobraćaja i sadašnji, stari most  na reci Zlatici je ugrožen zbog velike količine vozila koja prolaze preko njega”, izjavila je predsednica opštine Čoka koja ističe da je opština Čoka pre četiri godine pribavila dokumentaciju i uradila građevinsku dozvolu, za koju je sada dopunila raniji projekat i  obezbedila novu građevinsku dozvolu. 

Za realizaciju 37 novih projekata u AP Vojvodini i nastavak finansiranja deset projekata koji su planirani kao višegodišnji Pokrajinska vlada je izdvojila gotovo šest milijardi dinara.

Reč je o projektima u oblastima saobraćajne infrastrukture, vodosnabdevanja, zaštite voda, lokalnog i regionalnog ekonomskog razvoja, zdravstvene zaštite i razvoja sporta.

„I ove godine smo, preko Uprave za kapitalna ulaganja, raspisali javni poziv na koji se odazvala većina lokalnih samouprava, sa kojima ćemo zajednički realizovati značajne investicije na teritoriji Vojvodine“, izjavio je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović prilikom uručenja ugovora predstavnicima 36 lokalnih samouprava za finansiranje i sufinansiranje projekata.

Mirović je naglasio da je cilj da se pokrenu, kao i ranijih godina, značajne investicije koje će pre svega doprineti lokalnom ekonomskom razvoju, ali i boljem i kvalitetnijem životu svih stanovnika Vojvodine.

Podelite vest sa prijateljima