Kuće u Čoki za šest korisnika · Max Info

Kuće u Čoki za šest korisnika

Predsednica opštine Čoka Stana Đember potpisala je u Beogradu ugovore sa Ministarstvom za brigu o selu za kupovinu kuća sa okućnicom na teritoriji opštine Čoka sa šest korisnika .

stana

„Visoko obrazovanje, ali i sjajne nove ideje vezane za ono čime će se baviti obeležile su današnje potpisivanje ugovora“, izjavio je ministar Milan Krkobabić, nakon što je u Palati Srbija dodeljeno još 155 kuća sa okućnicom u selima širom Srbije.

Prosek godina ljudi koji konkurišu je ponovo nešto ispod 30 i jedna trećina njih ide iz sela u grad. Broj zahteva raste, interesovanje je sve veće i ističem ponovo stav države Srbije, iza koga stoji predsednik Republike Aleksandar Vučić – koliko god bude interesovanje, sredstva će se izdvajati“, poručio je Krkobabić.

krkobabic

Krov nad glavom dobija još 226 odraslih i više od 90 mališana. Svi su priželjkivali sopstveni dom,a mnogi od njih imaju sjajne poslovne ideje.

Među porodicama koje odlaze u naselja širom Srbije, od Čoke preko Sombora do Vladičinog Hana, Kosijerića i Pirota, ima ih i sa petoro, šestoro pa i osmoro dece.

Sa današnjih 155 oživelih napuštenih kuća u selima Srbije, ukupna cifra veoma je blizu trihiljaditoj.

 

Podelite vest sa prijateljima