Konkurs za upis 1.100 polaznika u Centar za osnovnu policijsku obuku · Max Info

Konkurs za upis 1.100 polaznika u Centar za osnovnu policijsku obuku

Ministarstvo unutrašnjih poslova raspisalo je konkurs za upis 1.100 polaznika u Centar za osnovnu policijsku obuku (COPO), za stručno osposobljavanje za obavljanje poslova uniformisanog policijskog službenika i to za potrebe svih 27 policijskih uprava u Srbiji.

Kako je za Naxi Max radio tim povodom izjavio načelnik Policijske uprave (PU) Kikinda, Pavle Rajkov, od tog broja područje PU u Kikindi dobija 14 polaznika za radno mesto policajaca, pet polaznika za radno mesto saobraćajnog policajaca i osam polaznika za radno mesto graničnog policajaca.

jjj

Rajkov je apelovao na građane opštine Čoka da se u što većem broju prijave na ovaj konkurs, dodavši da je, za razliku od prethodnog, veće primećen veći broj zainteresovanih.

– Više prijavljenih znači izabrati bolji kadar, koji će sprovoditi zakon i na taj način biti njegovi najbolji prestavnici. Poznato je da se u savremenim trendovima bezbednost, pored ekonomije i zdravstva, nalazi na vrhu traženih zanimanja. Naš rad je stvarno human; pomažući zajednici pomažemo i porodici – rekao je, pored ostalog, Rajkov.

Od uslova kandidati moraju da imaju navršenih 18 godina, da ne budu stariji od 24, da su državljani Srbije, da imaju prijavljeno prebivalište najmanje godinu dana na području Republike, odnosno mestu gde konkurišu, da imaju završenu srednju školu, položenu nacionalnu i vozačku dozvolu B kategorije. Ukoliko su tek započeli obuku za vozača, kandidat može da konkuriše, ali obuku mora da bude završena do 29. septembra.

Prema uslovima konkursa, naravno, tu su zdravstvene, psihološke i fizičke sposopnosti.

Svi zainteresovani, koji ispunjavaju uslove za upis, mogu se prijaviti do 11. avgusta, u policijskim stanicama po mestu prebivališta.

Inače, od 1.100 polaznika Centra za policijsku obuku, 550 će se stručno osposobljavati za obavljanje poslova i zadataka uniformisanog policijskog službenika na radnom mestu policajac, 300 saobraćajni policajac i 250 na radnom mestu granični policajac.

Uslovi konkursa mogu se videti na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova www.mup.gov.rs i sajtu Centra za osnovnu policijsku obuku www.copo.edu.rs .

Podelite vest sa prijateljima