Javni poziv za izbor korisnika pomoći izbeglicama produžen do 22. jula · Max Info
Trenutna temperatura u Čoki: 11°C

Javni poziv za izbor korisnika pomoći izbeglicama produžen do 22. jula

Javni poziv za izbor korisnika pomoći za dodelu sredstava namenjenih poboljšanju uslova stanovanja izbeglica i bivših izbeglica na teritoriji opštine Čoka, kroz nabavku građevinskog materijala, objavljen 09. juna na oglasnim tablama opštine Čoka i mesnih zajednica, kao i na internet pezentacji čokanske opštine www.coka.rs, produžen je do 22. jula – saopšteno je iz opštinske uprave.

coka

Pomoć je, kako se podseća, bespovratna i odobrava se za kupovinu građevinskog materijala neophodnog za poboljšanje osnovnih uslova stanovanja, pri čemu maksimalna vrednost jednog paketa građevinskog materijala iznosi  550 000 dinara, a minimalna 184 000 dinara po porodičnom domaćinstvu korisnika.

Pomoć je namenjena i dodeljuje se za završetak započete gradnje ili adaptaciju neuslovnih objekta u cilju poboljšanja uslova stanovanja porodičnog domaćinstva sa prebivalištem tj. boravištem na teritoriji opštine Čoka i to: za izgradnju ili rekonstrukciju noseće konstrukcije (zidovi, krovna konstrukcija), hidroizolaciju pregradnih zidova, izgradnju/dogradnju sanitarnog čvora, ugradnju, zamenu podnih i zidnih obloga, stolarije, fasade, malterisane, uvođenje/zamenu elektro i vodovodnih instalacija i druge radove neophodne za završetak gradnje ili adaptaciju, kojom bi se nepokretnost dovela u stanje obezbeđenja  osnovnih životnih uslova za upotrebu i stanovanje – ističe se u saopštenju.

Detaljnjije informacije u vezi sa ovim pozivom zainteresovane osobe mogu dobiti na telefone: 069/5534077 i 064/8252069  ili kod predsednika Komisije Tamare Ardala, opština Čoka, Potiska 20. kancelarija br. 35.

Podelite vest sa prijateljima