Izgradnja novih svlačionica na stadionu FK ''Tisa''  u vrednosti od 12 miliona dinara · Max Info

Izgradnja novih svlačionica na stadionu FK ''Tisa''  u vrednosti od 12 miliona dinara

U julu mesecu Opština Čoka potpisala je Ugovor sa Pokrajinskim sekretarijatom za sport i omladinu, i time su obezbeđena sredstva za izgradnju svlačionica na stadionu FK ''Tisa'' u Padeju. Za ovu namenu opredeljeno je nešto više od 12 miliona dinara;  radovi su u toku, a obrisi novih svlačionica uveliko su vidljivi.

kkk

FK ''Tisa'' za nekoliko godinu slaviće vek svog postojanja, a do sada na stadionu koji je izgrađen u sedamdesetim godinama prošlog veka nije rađeno ništa osim redovnog održavanja. Kako navodi predsednica Opštine, Stana Đember, od samog početka svog mandata ona je sa svojim saradnicima radila na rešavanju komplikovanih imovinsko pravnih stvari, i danas stadion pripada Opštini Čoka, te je tako normalan splet okolnosti i bio da se investira u ove prostorije, a sve sa ciljem vraćanja starog sjaja klubu koji iza sebe ima jednu ovakvu istoriju.

Radove na izgradnji svlačionica obišli su predsednica Đember i zamenik predsednice opštine, Mihajlo Popović, sa saradnicima kako bi se uverili u tok radova, ali i kako bi u razgovoru sa predstavnicima ovog kluba razgovarali o potrebama i planovima. Ovom prilikom predsednica je istakla:

''Godinama unazad moji saradnici i ja radimo na rešavanju problema koji su nam ostali u amanet, a odnose se na komplikovana imovinska pitanja ovog stadiona. I nakon mnogo komplikacija od prostora koji je bio zaveden kao pašnjak došli smo do toga da smo rešili problem i odmah obezbedili sredstva za izgradnju prostorija dostojnih veka u kojem živimo. Ovo smo radili sve sa ciljem da ovom klubu vratimo stari sjaj, da fudbal koji u našoj opštini ima jednu tradiciju i značajno mesto opet bude postavljen na pijedestal koji zaslužuje. Važno je negovati sportski duh, i kod mlađe i kod starije generacije. Pored toga što će ovaj stadion biti korišćen u svoje namene, planiramo da se ovde održavaju i mnoge manifestacije. Moj zamenik i ja smo razgovarali sa predstavnicima kluba i pomoćićemo im da obezbede i neophodnu opremu.''

Podelite vest sa prijateljima