Deonica puta Padej – Ada biće pojačana saobraćajnom signalizacijom · Max Info

Deonica puta Padej – Ada biće pojačana saobraćajnom signalizacijom

Članovi  novoizabranog  Saveta za koordinaciju poslova bezbednosti saobraćaja na putevima u opštini Čoka zaključili su na prvoj, hitnoj sednici da će se obratiti inspektoru nadležnom za saobraćaj kako bi deonica nekategorisanog puta Padej – Ada, bila pojačana saobraćajnom signalizacijom, odnosno da raskrsnica bude što preglednija.

demoniac

Na sednici održanoj na predlog Policijske stanice Čoka zaključeno je i da je potrebno hitno uputiti zahtev Ministarstvu za građevinarstvo u cilju dobijanja smernica za rešavanje pomenutog problema, odnosno, da se podigne bezbednost saobraćaja na viši nivo, sa akcentom na deonicu nekategorisanog puta Padej – Ada.

Predsednik Saveta Anid Isaković potvrdio je s tim u vezi da je prva i najvažnija tačka na sednici bila problematika nebezbednosti deonice nekategorisanog puta Padej – Ada, gde učestalo dolazi do saobraćajnih nezgoda sa ozbiljnim i teškim posledicama.

On je podsetio da je protekle godine na ovom delu puta bilo šest prijavljenih slučajeva saobraćajnih nezgoda, sa ozbiljnim i teškim posledicama.

Ispred lokalne samouprave sednici je prisustvovala predsednica opštine Stana Đember, koja je članove Saveta upoznala sa svim preduzetim aktiovnostima u vezi sa ovom problematikom.

Izrađene su, kako je navela, projektno-tehničke dokumentacije za proširenja puta na izlasku iz MZ Padej, zatim za izgradnju novog mosta, pored postojećeg, kao i za uređenje samog puta između Padeja i Ade prema mostu na reci Tisi.

Predsednica Stana Đember izjavila je posle sednice da su zaključci Saveta veoma važni jer se baš tu, kao što je poznato, dešavaju saobraćajne nezgode, ali da su lokalnoj samoupravi do sada bile “vezane” ruke zbog nasleđenih imovinsko-pravnih odnosa.

– Zbog toga je jako dobro što su na sednici Saveta donete dve dobre inicijative, tj. da bude postavljena privremena signalizacija i upućen hitan poziv Ministarstvu za građevinarstvo kako bi bila obezbeđena sredstva za izgradnju novog mosta – rekla je predsednica Stana Đember.

Predsednica opštine Čoka i predsednik Saveta za koordinaciju poslova bezbednosti saobraćaja na putevima u čokanskoj opštini Anid Isaković istovremeno su naglasili da će zahtevati i da ekspertska komisija utvrdi stanje samog mosta na reci Zlatici koji vodi prema Adi.

Podelite vest sa prijateljima