Danijela Števanov, direktorka PU “Radost”: Sve za dobrobit dece · Max Info

Danijela Števanov, direktorka PU “Radost”: Sve za dobrobit dece

– U radnoj 2022/2023. godini, integrisanim pristupom, tj. projektnim pristupom gde su vaspitači i deca imala partnerski odnos, vaspitači su omogućili mališanima da uče kroz jedinstvo onoga što doživljavaju, promišljaju i onoga što rade. Praćenje ovakvog načina rada, kroz dokumentovanje, obuhvatalo je praćenje učenja i razvoja deteta, kao i razvoja programa i kontinuirano građenje kvaliteta programa predškolskog vaspitanja i obrazovanja – izjavila je direktorka PU “Radost” Čoka Danijela Števanov.

 

 

jjj

Ona je za na Naxi Max radio, povodom nove školske godine, podsetila da je kroz Nove osnove programa predškolskog vaspitanja i obrazovanja, koji su počeli da se primenjuju prethodne radne godine – a nazvani su “Godine uzleta” – ostvarena  saradnja sa roditeljima na zaista zavidnom nivou, jer se, kako je navela, uključivanjem roditelja u taj program doprinosi da dete razvije svoje mnogobrojne potencijale, da se oseća sigurno, zadovoljno, ostvareno i prihvaćeno. 

– Ostvarena je odlična saradnja sa najvišim predstavnicima opštine Čoka, mesnih zajednica, škola, vrtića, kulturnih i umetničkih ustanova, zdravstvenih i drugih ustanova, institucijama i agencijama koje su od neposredne i posredne važnosti za rad naše predškolske ustanove – naglasila je direktorka Danijela Števanov. 

Prema njenim rečima, i ovog septembra, u novoj radnoj 2023/24 godini, predškolska ustanova na čijem je čelu, otvara vrata za svu decu, njihove porodice kao i za lokalnu zajednicu, uz dobrodošlicu i poziv na aktivno učešće u zajedničkom radu.  

–  Prioritet našeg programa je građenje uzajamnog poverenja i saradničkih odnosa na relaciji vrtić – porodica, a sveobuhvatan cilj jeste podrška na dobrobit svakog deteta – zaključila je direktorka PU “Radost” Čoka Danijela Števanov.

bbb

Podelite vest sa prijateljima