Čokanski čelnici uručili školsku opremu i udžbenike đacima prvacima · Max Info

Čokanski čelnici uručili školsku opremu i udžbenike đacima prvacima

Povodom početka nove školske godine, predsednica opštine Čoka Stana Đember, njen zamenik Mihajlo Popović, predsednik SO Olaj Tibor sa saradnicima, uručili su rančeve i školski pribor, a prvi put I besplatne udžbenike đacima koji su upisani u prvi razred osnovne škole u nastupajućoj 2022/23. godini na području čokanske opštine.

hhh

Reč je o 82 torbe sa pratećom opremom i udžbenicima za đake prvake u školama u Čoki, Crnoj Bari, Jazovu, Sanadu, Ostojićevu i Padeju.

– Potrudili smo se da izdvojimo sredstva iz budžeta kako bi na ovaj način pomogli roditeljima, čija deca polaze u osnovnu školu, tj. prvi razred. Znamo da nije dovoljno, ali iz godine u godinu nastojimo da poboljšamo standard i na taj način podignemo obrazovanje na viši nivo – istakla je predsednica Stana Đember.

Ona je dodala da je čast i zadovoljstvo biti deo tih dešavanja i da naročito raduje činjenica da je ove godine povećan broj učenika, kao i broj mališana upisanih u predškolsku ustanovu i vrtić.

– Deci, roditeljima i kompletnom nastavnom kadru želim dobro zdravlje i mnogo znanja, jer znanje otvara sva vrata ovog sveta – poručila je predsednica opštine Čoka Stana Đember.

Direktorka OŠ „Jovan Popović“ Čoka Zorica Bugarčić, prvog nastavnog dana, takođe je poželela srećan početak nove školske godine đacima prvacima, kao i prosvetnim radnicima. Ona je potvrdila da su tim povodom učenici priredili sa svojim učiteljima prigodan program, odnosno dobrodošlicu prvacima. Upriličen je, takođe, i prijem za roditelje.

– Deca su, naravno, pokazala zadovoljstvo uručenim poklonima, a roditelji su zahvalni na udžbenicima, kako na srpskom, tako i na mađarskom jeziku – rekla je direktorka Zorica Bugarčić.

– Nena Vulović sa 30-ogodišnjim radnim iskustvom, učiteljica je prvog razreda na srpskom jeziku u OŠ “Jovan Popović” Čoka, a odeljenju je 16 dece, od kojih 12 dečaka i četiri devojčice.

– Već smo imali priliku da se upoznamo. Prvog dana obično, nakon priredbe, odlazimo do učionice gde su nas čekale školske torbe sa kompletnom opremom i udžbenicima koje je, uobičajeno, obezbedila lokalna smouprava. Ove godine je to značajna stvaka, odnosno rasterećenje za roditelje – istakla je Nena Vulović.

Prema njenim rečima, uvek je posle ispraćaja učenika četvrtog razreda “težak” osećaj kad se opet kreće ispočetka.

– Prvaci su, da tako kažem, još uvek prave bebice, ali zato smo tu i verujemo u dobru saradnju, jer bez nje nema dobrog rada sa decom – rekla je učiteljica Nena Vulović.

 

 

,

Podelite vest sa prijateljima