Čokani posetili Sajam knjiga · Max Info

Čokani posetili Sajam knjiga

Iza nas je još jedan Međunarodni beogradski sajam knjiga, ove godine 64. po redu, najveća regionalna manifestacija posvećena knjizi i promociji književnog stvaralaštva i obrazovanja, kulturnoj razmeni sa inostranstvom i pokretanju aktuelnih književnih i društvenih pitanja.

sajam

Neformalno poznat kao praznik knjige, Sajam je i ove godine ugostio najznačajnije domaće i brojne inostrane pisce i izdаvаče, koji su brojnim posetiocima predstаvili svoja izdanja i aktuelnu produkciju.

I ove godine, u organizaciji čokanske biblioteke, odnosno bibliotekarke Dijane Jolić, za zainteresovane građane s područja opštine Čoka organizovana je poseta Sajmu. Ljubiteljima lepe reči iz Čoke pridružili su se i predstavnici OŠ “Dr Tihomir Ostojić” iz Ostojićeva, kao i iz OŠ “Servo Mihalj” iz Padeja, koji to tradicionalno čine već godinama.

– To je manifestacija na koju veoma rado odlazimo. Ranije smo nabavku radili neposredno na Sajmu, ali od pre nekoliko godina praksa je da nakon razledanja štandova svih izdavačkih kuća, uzmemo kataloge i potom ih na miru pogledamo i odaberemo najinteresantnije naslove – izjavila je bibliotekarka Dijana Jolić koja potvrđuje da sajamski popust za biblioteke važi još neko vreme posle održavanja manifestacije.

Na pitanje šta je to ove godine bilo najinteresantnije na beogradskom Sajmu knjiga, Jolićeva kaže da je veoma teško s tim u vezi izdvojiti jedan događaj ili načiniti bilo kakav izbor s obzirom na to da je tu, osim najnovijih izdanja, održano na desetine i desetine vrlo interesantnih propratnih dešavanja.

– Sve što se dešava na Sajmu knjiga na ovakav ili onakav način nam je interesantno. Imali smo, pored ostalog i primera radi, susrete sa pojedinim istaknutim piscima, s kojima smo razgovarali o mogućem predstavljanju njihovih dela kod nas u Čoki. Uz to, naravno, idu i drugi interesantni detalji, ali neka to, dok ne dođe do realizacije dogovorenog, ostane naša mala tajna – rekla je Dijana Jolić.

Ona je dodala da se u čokanskoj biblioteci istinski trude da svake godine odaberu naslove iz svih žanrova i da na taj način zadovolje najrazličitije ukuse čitalačke publike na području opštine Čoka.

– Stalo nam je da nabavimo najrazličitije knjige; od trilera do ljubavnih romana i zato naši verni čitaoci ne bi trebalo da brinu, jer će na policama čokanske biblioteke uskoro naći sve aktuelni naslove – zaključila je bibliotekarka Dijana Jolić.

sajam1

Podelite vest sa prijateljima